ISNIN. 23/12/2013
Mana nak pergi cuti sekolah
ni yer.
Hehehe.. mana lagi.. jom la
kita pergi USS.. Dah lama sangat teringin nak pergi tau. Macam best jer tempat
tu..
Jadi destinasi percutian
kami kali ni ke USS pada penghujung November lepas. Pakej 3 hari 2
malam . Menginap di hotel JB.
menuju ke JB..perjalanan makin best..
Hari
Pertama.
Tadaa… pagi tu kami bertolak awal. Awal lah juga sampai di JB. Maklumlah check-in jam 3 ptg. Sempat lagi ronda Bandar JB. Nak cari Nasi
Beriyani Gam sebenarnya. Tapi ..alahai
tak jumpa pun. Ada pernah baca kat satu
blog tu (dah tak ingat blog saper).
Katanya kalau tengahari kedai tu penuh sesak. Memang
tak cukup tempat duduk pun. Terkilan lah jugakk.
Sampai hotel hampir jam 3
petang. Lepak lobby sekejap. Letih la
jugak. Kul 3.05 Mr hubby dah ke
reception untuk buat pendaftaran masuk.
Huhu..apa dia kata.
Sorry encik, bilik belum
ready. Tunggu 3.15 yer.
Alahai.. bosan la pulak
melepak kat lobby. Layan ngantuk.. ialah
dah kenyang makan tadi walau pun tak dapat
makn Nasi Beriyani Gam.
3.15 pergi lagi tanya
kalau-kalau bilik dah ready. Huhh???
Belum ready la encik.. lagi
20 minit yer. Sorry..
Hai.. berapa lama mau tunggu
daaa.. aku dah mula lah. Mr hubby masih
lagi cool. Apa tak hangin nya.. payment
dah fully bank-in minggu lepas. Bila
sampai macam-macam hal la pulak.
Akhirnya ready la jugak
bilik untuk kami. Tingkat 5 betul-betul
mengadap tambak johor. Woww.. dah makin
tak sabar nak ke USS esok nya.
mengintai dari kamar.. dah nampak Tambak Johor..
Jadi malam tu sempat juga
keluar makan kacang pool haji yang sangat-sangat popular kat JB tu. Memang sedap.
Terletak di Medan Selera Larkin berhampiran bomba. Dah lama nak makan kacang pool ni (biasa baca
kat blog orang jer) dapat juga akhirnya.
Terima kasih Mr hubby!..
** Sewaktu kami pergi makan kacang pool tu (hujung November) Pelakun/Pelawak Wan Maimunah belum lagi bernikah dengan taukeh kacang pool, jadi tak jumpalah dia **
ni dia gerai kacang pool haji..
tadaaa... tak sabar nak makan
dan lagi...memang sedappp
ABC pun menyengat...layann
No comments:
Post a Comment